Beleef Pius X, de school die je uitdaagt 

Op zoek naar een school waar het om jou draait? En waar je naast leren ook ruimte krijgt voor andere activiteiten en je zelfs lessen in het Engels kunt volgen? Dan is het Pius X College echt iets voor jou! Ga jij voor vmbo, mavo, havo, vwo (atheneum of gymnasium) of Tweetalig Onderwijs (TTO)? Bij ons kan het allemaal.


We vinden het belangrijk dat je zo goed mogelijk op je toekomst wordt voorbereid. Je voelt je snel thuis op onze school en dan haal je het beste uit jezelf.  Bovendien zoeken we steeds naar manieren om het onderwijs voor jou te verbeteren. Kortom, kies jij voor het Pius?
Onderwijsaanbod op onze locaties
Locatie Aalderinkshoek: havo - vwo - TTO
Locatie Rijssen: mavo (vmbo-tgl) - havo - vwo
Locatie Van Renneslaan: vmbo-B - vmbo-K - mavo (vmbo-tgl)
Meer over het onderwijsaanbod

Goede leerlingondersteuning

De overgang van basis- naar middelbare school is voor veel leerlingen best een beetje spannend. Dat begrijpen we maar al te goed en daarom zorgen we ervoor dat je je snel thuis voelt op onze school, want alleen als je lekker in je vel zit kun je goed presteren en jezelf ontwikkelen. Bovendien vinden we goede begeleiding essentieel, niet alleen tijdens de eerste weken, maar gedurende je hele middelbare schoolloopbaan.

Op het gebied van begeleiding en ondersteuning hebben we diverse specialisten in huis zoals mentoren, teamleiders,  schooldecanaat,  afdelingsbegeleiding, zorgteam (met o.a. een schoolmaatschappelijk werker een een vertrouwenspersoon), externe begeleiding. Zij staan altijd voor je klaar als problemen - groot of klein - zich voordoen.

Meer weten over wat het Pius X College aan begeleiding te bieden heeft? Kijk dan eens hier of neem contact met ons op.

Wil je weten hoe de eerste weken op het Pius X College eruit zien? Kijk dan eens bij veelgestelde vragen.

Speerpunten van het Pius

 • Mavo

  Bij het Pius X College gaat het om onze leerlingen, maar ook om u als ouder. Om gehoor te geven aan vragen van ouders, gebruiken we vanaf het schooljaar 2019-2020 de voor velen zo vertrouwde term mavo in plaats van vmbo-t. De brugklas van mavo-havo zal te volgen zijn op Pius X Aalderinkshoek en Rijssen. 

  De afgelopen jaren hanteerden wij de term vmbo theoretische leerweg, ofwel vmbo-t.  We merken in het land en om ons heen dat middelbare scholen steeds vaker de mavo herintroduceren. Op dit moment worden deze twee termen door elkaar gebruikt en voor leerlingen en ouders is dit verwarrend. Daarom hebben we, samen met de andere middelbare scholen in Almelo, gekozen om één term te hanteren: mavo.
  Bekijk de folder

 • ICT-rijk onderwijs

  Als school willen we je voorbereiden op de toekomst en daarin speelt technologie een belangrijke rol. Van jou wordt straks verwacht dat je over goede digitale vaardigheden beschikt. Met onder andere ICT-rijk onderwijs bereiden we je daarop voor. Je neemt hierbij je eigen laptop mee in de klas.
  Bekijk de folder | Meer info over ICT-rijk onderwijs

 • Tweetalig Onderwijs / Anglia

  Goede kennis van het Engels wordt steeds belangrijker. In het hbo en op de universiteit worden in het Engels gegeven en veel studieboeken zijn in het Engels. Ook in het bedrijfsleven is goed Engels vaak een vereiste. Op het Pius X College, locatie Aalderinkshoek, kun je daarom Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen op havo- en vwo-niveau. Daarnaast wordt op alle Pius X-locaties een verdiepingsprogramma Engels aangeboden: Anglia. Je krijgt extra lessen Engels en je wordt op je eigen niveau (level) voorbereid op het Anglia-examen. Anglia is voor alle leerlingen toegankelijk.
  Bekijk de folder | Aanmelden belangstellingsformulier TTO

 • Top vmbo: uitgebreid aanbod profielen

  Het Pius X College, locatie Van Renneslaan, heeft een uitgebreid aanbod aan profielen. Ga jij straks voor Zorg & Welzijn, Dienverlening & Producten, Bouwen, Wonen & Interieur, Media, Vormgeving & ICT, Economie & Ondernemen of Produceren, Installeren en Energie?
  Bekijk de folder

 • Gymnasium 

  Mag het een tikkeltje moeilijker? Dan is ons gymnasium iets voor jou. Het gymnasium biedt een opleiding van het hoogste niveau, waardoor jouw denkvermogen en culturele bagage worden vergroot. Het is de klassieke opleiding bij uitstek met vele cultuuraspecten, voor de bollebozen heel goed te combineren met TTO of Anglia.

 • Maatwerk

  Op het Pius X College geven we door middel van maatwerk meer ruimte aan jouw talentontwikkeling en persoonlijke kwaliteiten. Voorbeelden van maatwerk zijn bijvoorbeeld Anglia, de Rijssense Retail Route, de Tech Route of het volgen van vakken op een hoger niveau.


Extra uitdagingen

Op het Pius X College valt veel te beleven. Denk maar aan toneelvoorstellingen, schoolreizen, disco's, klassenavonden en sporttoernooien. Bovendien zit het jaar vol met leuke en uitdagende activiteiten voor ieder talent, of je nou sportief, creatief, muzikaal of technisch bezig wil zijn. Denk bijvoorbeeld aan: 

Skills-wedstrijden, debatwedstrijden, musicals, Totaaltheater, Voice of Pius, Olympic Moves

Goede beoordelingen


schoolklimaat en veiligheid

Leerlingen beoordelen het schoolklimaat en de veiligheid met een gemiddelde van respectievelijk 7,3 en een 9,4 (bron: www.scholenopdekaart.nl)

Tevredenheid leerlingen en ouders 

Leerlingen beoordelen het Pius X College met een gemiddelde van een 7. Ouders geven de school een 7,4. (bron: www.scholenopdekaart.nl)

Hoog slagingspercentage

Het slagingsprecentage op het Pius X College ligt hoog: 93% in schooljaar 2018/2019 (gemiddelde over alle locaties).